tirsdag 14. juli 2009

Begynner å komme på plass

I dag har jeg og Thea vært på shopping i Bondi og vi har kjøpt kamera :D

Hadde litt mer hell med handlerunden vår i dag, i Bondi er det nemlig et shoppingsenter for NORMALE folk. Var innom et par butikker med ekstremt hyggelige ansatte, så det var gøy! Veldig god service, men ikke slitsomt i det hele tatt. Hadde blant annet to veldig hyggelige samtaler med to stykker som jobba i den ene surfebutikken vi var innom!

Husene her er ikke spesielt godt isolert, det virker som at de er lagt opp for at de ikke skal bli for varme på sommeren, så i tillegg til den gigantiske åpningen mellom verandadøra og gulvet er det sånne ventiler med hull i som det ikke går an å lukke. Så selv om det ikke er så altfor kaldt ute på dagen, blir det fort kaldt når det er mørkt, noe det blir i 6-tiden, og da blir det kaldt inne også. Så for øyeblikket sitter jeg i stua med ovnen på og et deilig flisteppe som jeg kjøpte i stad og er allikevel ganske kald.

Thea og meg i Bondi :)
En av butikkene i Bondi ;) hehe

Strandaaa!


Fine palmer :)

Blokka vår! Leiligheten vår er det det vinduet til høyre

5 kommentarer:

 1. Hei hei. Må jo følge med på hva som skjer down under. Det ser kjempefint ut. Tar gjerne en titt inni leiligheten også. Regner Raghild og William med å finne et annet sted etter hvert? Hjalp kuren du begynte på føre du dro?

  Har vært på jobb i hele dag, mens solen har skint utenfor. Der har jeg sittet jeg og ser på film om gobal oppvarming, mangel på ressurser, uttørkede elveleier (i Australia også!) og lurer på hvordan kan vi spare energi for å redusere CO2 utslipp. Og der sitter du med ekstremt god ventilasjon og varmen på fult. Antar der betaler strømmen dere bruker? Mange varme land som har huskonstruksjoner som funker dårlig på vinteren.

  Her kommer forslag til hvordan dere kanskje holder varmen uten å bli ruinert: Siden der er verandadøre som har stor glippe under så bruker dere kanskje ikke den så ofte? Ta dere en ny butikkrunde, gjerne bruktbutikk og se om dere kan finn (om dere ikke allerede har) noe som kan brukes til følgende: Rull sammen et teppe eller lignende og plasser det foran døra-glippa så det blir tettest mulig. Eller ta noe tykt papp, en bit gulvbelegg, tungt gardinstoff eller lignende og tape det fast på døra, helst en på innsiden og en på utsiden. Sjekk om ventilen med alle hullene går ut i friluft. Hvis den ikke gjør det bør den trolig være som den er, sjekk evt om det er noe AC koblet til den som fortsatt står på. Dersom den går rett ut i friluft så tape papp eller plast over ventilen. NB Pass på at dere får nok luft/oksygen inn i leilighet og at fuktighet fra klær, dusj etc. slippes ut av leiligheten ellers blir det mugg og det er farlig (og dere må sikkert betale av depositum for å dekke skadene). Så åpne opp av og til eller dekk bare delvis.

  Nå er det snart natt her i nord! Klem fra mamma

  SvarSlett
 2. hehe, vi kjøpte noe å tette glippa med allerede første dagen ;) Kjøpte sånn antiskligreie som man legger under tepper og rulla sammen det, funker kjempebra! vi betaler ikke for strømmen, så vi lar ventilene være som de er for øyeblikket. Fryser ikke fullt så mye nå lenger, men ovnene er på hele tiden!
  Tror ikke det blir noe problem med luft, på grunn av ventilene. Hender det "blåser" litt i stua her.
  Turen inne i leiligheten kommer når vi har kommet oss helt i orden her :)
  Nei, vi har skrevet kontrakt for alle fire i leiligheten med husleie per person deretter. Vi måtte nok uansett ha tatt inn en person til i leiligheten her, for det er litt for dyrt for bare to.
  Og ja, den har hjulpet en del i alle fall :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg skal følge med på bloggen din!
  Var det ikke kjedelig å komme fra deilig norsk sommer til vinter her nede? :p Her i huset er alle blitt syke, så vi venter utålmodig på sommeren!

  Vi snakkes!!

  SvarSlett
 4. Lang dag på jobb i dag også (onsdag). Den startet med regn, men så ble det en fin sommerdag etter hvert (for de som kunne nyte den). Så bra at dere hadde tenkt ut smart løsning selv. Håper du blir helt bra i halsen. Fikk melding fra Espen om at Kristian hoster seg bort om natta. Har bestilt legetime til ham. De er i Afrika, du er i Australia, i morgen reiser Bitten til Amerika. Snakk om spredning av folket. Ha en strålende dag når du våkner. Klem fra mamma

  SvarSlett
 5. Hei Mette.

  Koselig å se hvordan det går så langt.
  Ser ut som jeg skal begynne å spare penger til Australiatur, ja. Har hatt en drøm i mange år om å dra dit, og drømmen blir nok ikke mindre etterhvert som du legger ut bilder.

  Bra dere finner nyttige løsninger på ting - ikke det at jeg ikke tror du er i stand til det altså, hehe.

  Har vært i gebursdag hos Magnus i dag. Middag og deilig ostekake med blåbær i - namnam.

  Vi reiser til Kreta neste torsdag - gleder oss til sol og varme og LAAAAAAAAAAAATE dager.

  Klem fra tante Ida og Håkon

  SvarSlett