mandag 20. juli 2009

Nå har jeg vært i Sydney i to uker og er ganske sliten i dag etter veldig mange inntrykk og mye som skjer. Vi har en sportsbar rett nedi gata her hvor vi tilbrakte hele 7 timer på fredag. HAHA! De har nemlig en ekstra del som kun er åpen på fredager og lørdager så istedenfor å dra videre ut så ble vi bare der. Der ble vi også kjent med noen veldig hyggelige mennesker som har invitert oss med på rugby-kamp (eller fotball eller hva de enn kaller det, men det ser i alle fall ut som Rugby :) ) neste lørdag. Yeah! Og i går natt, sånn rundt klokka 5, utløste Thea brannalarmen. Vi var nemlig tomme for brød og veldig sultne når vi kom hjem fra byen så vi bestemte oss for å steke kylling og pommes frites. Men vi har ikke helt vent oss til platene på ovnen, for de blir mye varmere enn det vi er vant til, så da ble maten litt svidd. Men ingenting tok fyr og vi har ikke fått noen klager fra naboene, så det gikk nok greit.

Siden jeg tross alt er her for å studere så tenkte jeg jeg kunne nevne skolen også. Skoleopplegget her er ganske annerledes enn i Norge, vi har bare tre timer forelesning i hvert fag i uka, og resten er lagt opp som selvstudie på en måte. De forventer i alle fall at vi skal jobbe ca 8 timer med hvert fag på egenhånd utenom disse forelesningene. Dagene her er derfor så langt ganske late, og vi får mye tid til å slappe av og bli kjent med byen. Og vi kan sove lenge hver dag! Det er kun en dag i uka vi begynner tidlig, og det er på mandager, da starter vi 9. Resten av uka starter vi 14.00 og 12.00 og på tirsdager har vi friii (eller i alle fall ingen undervisning)!

Forrige søndag var vi på akvariet i Sydney og jeg ble kanskje litt i overkant fascinert av haien :P Men de er så fantastiske! Og store og livsfarlige og de koser seg i farvannet rundt oss. På orientation day sa det at for noen år siden ville de sagt at vi ikke skulle bry oss noe om haien, men i løpet av de siste årene har den fisken som haien spiser kommet lenger inn mot land og da gjør også haien det. Men det går nok bra!

På stranda nedenfor her, Coogee Beach, er det satt opp gule og rød flagg på stranden og vi har fått streng beskjed om å kun bade mellom disse. Grunnen til det er at det er så sterke understrømmer her, så da er flaggene satt opp der det er minst strømmer, så vidt jeg skjønte, og for at det skal bli et mindre område å holde øye med for lifeguardene. Men hvis man blir tatt av understrømmen så er det ikke noe farlig. Det er bare å la seg bli tatt med, for de avtar i styrke ca 50-100 meter lenger ute, og da er det bare å legge seg på rygg med armen i været også kommer lifeguardene og redder deg :) Jeg har badet to ganger allerede og de strømmene er mye sterkere enn det jeg trodde. Vannet er litt for kaldt til å svømme i, men det går fint å hoppe litt i bølgene. En Australier jeg møtte fortalte meg at vannet faktisk er på sitt varmeste rundt nå, fordi vannet henger litt på etterskudd sånn temperaturmessig. Men jeg tror jeg venter litt med surfetimene til det i det minste er litt varmere når jeg kommer opp på land. Været her er veldig skiftende, når det er sol er det kjempevarmt og vi har som sagt vært et par dager på stranda. Andre dager igjen er det ganske kaldt og da er det rett på med jakka.

Det er mange andre strender her også, og en annen veldig fin strand er Bondi beach. Det tar ca en time og gå dit, og i følge mine romkamerater er det en veldig fin tur! Og man kan gå langs havet hele tiden. Er litt sånn trapper og diverse og veldig mye oppover, men er veldig fint utover her! Det er dessverre ikke lov å surfe på Coogee beach, så når vi skal surfe må vi dra til Bondi, for der er ikke strømmene like sterke som på Coogee beach og det er også en større strand.

Så sånn ellers så har vi fått rigget oss ordentlig til i leiligheten, vært litt rundt omkring i Coogee og Bondi også har vi vært litt på Darling Harbour og the Rocks, begge disse er to havner i Sydney, den ene med båter og karusseller og spisesteder og på the Rocks er blant annet operahuset som vi har sett mange ganger nå! :DLITT! av campus:


Noen aboriginere som opptrådte for oss på orientation day

Kompis :)

En dragesjøhest
Og selvfølgelig masse haier! :DGigantisk skilpadde som lever i harmoni med haieneRagnhild, William, Thea og Bønna

2 kommentarer:

  1. høres bra ut, shorty :) <3

    SvarSlett
  2. Såååå kjekt å lese, Mette! Jeg følger med og ønsker jeg var 20 igjen og kunne gjøre som deg. Har akkurat kommet fra Portugal - og det var slett ikke verst ferie. Helt fantastisk, egentlig!
    Hilser fra alle her. Fortsett å skrive og take care!

    Klem

    SvarSlett